Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,6% για το πετρέλαιο στα $101,16

Νευρικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων καθώς το ενεργειακό μπλοκ υποχρεώθηκε σε απώλειες, ενώ τα μέταλλα μετά την αρχική υποχώρηση κατόρθωσαν να ανακάμψουν και να κλείσουν με σημαντικά κέρδη.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Νευρικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς το ενεργειακό μπλοκ υποχρεώθηκε σε απώλειες, ενώ τα μέταλλα μετά την αρχική υποχώρηση κατόρθωσαν να ανακάμψουν και να κλείσουν με σημαντικά κέρδη.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 101,16$/ουγκιά με απώλειες 1,6%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν ανάμεσα στα 99,01-103$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 302,9cents/γαλόνι, με απώλειες 0,40%, ενώ η βενζίνη (Συμβόλαιο Απριλίου) έκλεισε στα 298,77cents/γαλόνι με απώλειες 1%.

Στα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα ήταν θετικότερη, καθώς η αδύναμη εκκίνηση θεωρήθηκε σαν ευκαιρία τοποθετήσεων, βοηθώντας τον χρυσό από το χαμηλό των 1404,8$/ουγκιά να κλείσει με κέρδη 0,5%.
 
Το ασήμι, περισσότερο επιθετικό, με χαμηλό στα 34,05$/ουγκιά, κατόρθωσε να ανακτήσει πλήρως το χαμένο έδαφος και να κερδίσει 2% στα 35,87cents/ουγκιά.
 
Ο χαλκός τέλος (Συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε στα 420,75$/λίβρα με οριακά κέρδη την στιγμή που το δολάριο εξασθενούσε έναντι των διεθνών ισοτιμιών ενώ έναντι του ευρώ βρέθηκε αργά το βράδυ στο 1,39.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v