Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε απόσταση αναπνοής από τα 116/βαρέλι το Brent

Νέα ανοδική πορεία για την τιμή του πετρελαίου καθώς οι αντικαθεστωτικοί στην Λιβύη απορρίπτουν το ειρηνευτικό σχέδιο Τσάβες ενώ πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πόλη Ζαουίγια τυλίχθηκαν στις φλόγες

Νέα ανοδική πορεία ακολουθούν εκ νέου οι τιμές του πετρελαίου καθώς στην Λιβύη τα βίαια επεισόδια μεταφέρονται στην Τρίπολη, ενώ οι αντικαθεστωτικοί δηλώνουν έτοιμοι να προελάσουν στην πρωτεύουσα εφόσον επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Η τιμή του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης ξεπέρασε τα 104 δολ/βαρέλι καταγράφοντας για την εβδομάδα άνοδο 6%.Στην αγορά του Λονδίνου η τιμή Brent καταγράφει σήμερα άνοδο 0,98% στα 115,92 δολ. ανά βαρέλι.

Τα ξένα πρακτορεία μεταδίδουν ότι οι αντικαθεστωτικοί απέρριψαν το ειρηνευτικό σχέδιο Τσάβες, που είχε οδηγήσει σε μία αποκλιμάκωση της έντασης στην αγορά πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες. Το Αλ Τζαζίρα παράλληλα, μεταδίδει ότι στην πόλη Ζαουϊγια, οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις έχουν τυλιχθεί στις φλόγες

«Μπορεί να περάσουν μερικοί μήνες» μέχρις ότου μειωθεί το premium κινδύνου στην αγορά πετρελαίου υποστηριζει ο James Williams, οικονομικός αναλυτής της WTRG Economics επισημαίνοντας ότι ακόμη και εάν αποκλιμακωθεί η ένταση στην Λιβύη, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν εντάσεις σε κάποιο άλλο πετρελαιοπαραγωγικό κράτος.
«Υπό αυτή την άποψη, το Ομάν, το Μπαχρέιν, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία αποτελούν σημεία προσοχής» υποστηρίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v