Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,6% για το πετρέλαιο στα $102,76

Έντονα πτωτικά κινήθηκαν την Πέμπτη οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, πολύτιμα μέταλλα) υπό το βάρος των αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Έντονα πτωτικά κινήθηκαν την Πέμπτη οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (ενέργεια, πολύτιμα μέταλλα) υπό το βάρος των αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας και του φόβου για γενικότερη επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
 
Ωστόσο, αργά το απόγευμα, η είδηση ότι η αστυνομία στη Σαουδική Αραβία άνοιξε πυρ σε διαδήλωση, μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη “Day of Rage” που ανεβάζει το γεωπολιτικό θερμόμετρο στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής, οδήγησε σε εντυπωσιακό ριμπάουντ $2.5 την τιμή του αργού σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο και $10 την τιμή του χρυσού, περιορίζοντας έτσι το μέγεθος της πτώσης.

Τελικά, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το Light crude oil (σειρά Απρ.’11) τερμάτισε το floor trading στα $102.76 το βαρέλι (-1.6%), καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $100.62.

Όσον αφορά στα προϊόντα, το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Απρ.’11) υποχώρησε στα $304.60 cents/γαλόνι με απώλειες 0.8% και η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline διαμορφώθηκε στα $301.85 cents/γαλόνι με μικρότερες συγκριτικά απώλειες της τάξεως του 0.3%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η εικόνα ήταν έντονα αρνητική- κυρίως μέχρι το απόγευμα- με το δίδυμο χρυσού-αργύρου να υφίσταται ρευστοποιήσεις long θέσεων.

Συγκεκριμένα, το κίτρινο μέταλλο παράδοσης Απριλίου υποχώρησε μέχρι τα $1403 ανά ουγκιά και έκλεισε στα $1412.5, με πτώση της τάξεως του 1.2%, την ώρα που το ασήμι έκλεινε στα $35.066 ανά ουγκιά με χαμηλό ημέρας (σειρά Μαίου) στα $34.66/oz και πτώση σχεδόν 3%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v