Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερδίζει 2 δολάρια το πετρέλαιο Brent λόγω Λιβύης

Κατακόρυφη άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές την Δευτέρα, μετά τον αρχικό κύκλο δυτικών βομβαρδισμών εναντίον της Λιβύης και τις συνεχιζόμενες αναταραχές σε Μπαχρέιν, Υεμένη και Συρία.

Κατακόρυφη άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές την Δευτέρα, μετά τον αρχικό κύκλο δυτικών βομβαρδισμών εναντίον της Λιβύης, στις οποίες ο συνταγματάρχης Καντάφι απάντησε με υπόσχεση για «μακρύ, εξοντωτικό πόλεμο.»

Αρκετοί traders φοβούνται ότι οι εχθροπραξίες θα κρατήσουν το πετρέλαιο της βορειοαφρικανικής χώρας μακριά από τις αγορές.

Η Λιβύη είναι η 12η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο και υπάρχουν ευρείες ανησυχίες για τις επιπτώσεις των ενόπλων συγκρούσεων στις υποδομές της χώρας.

Οι συνεχιζόμενες αναταραχές στο Μπαχρέιν, την Υεμένη και την Συρία και άλλες χώρες της πετρελαιοπαραγωγικής περιφέρειας Β.Αφρικής – Μ. Ανατολής, επιτείνουν τις ανοδικές πιέσεις στις αγορές.

Το συμβόλαιο Απριλίου του Brent στο ICE στο Λονδίνο, ενισχύεται πάνω από 2 δολάρια στο υψηλό ημέρας στα 116,19 δολ. ανά βαρέλι (άνοδος της τάξεως του 2%), πλησιάζοντας το υψηλό 2,5 ετών των 120 δολ. που είχε κατακτηθεί τον Φεβρουάριο.

Στην Νέα Υόρκη, το αντίστοιχο συμβόλαιο του West Texas Intermediate ενισχύεται αναλόγως στα 103,19 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v