Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα $112 το Brent

Πάνω από τα $112 η τιμή πετρελαίου Brent καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις στο Μπαχρέιν, ενώ η Ιαπωνία καλεί τα διυλιστήρια της χώρας να αυξήσουν την παραγωγή τους για να καλυφθεί το κενό της Φουκουσίμα

Ανοδικά κινείται εκ νέου η τιμή του πετρελαίου καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις στο Μπαχρέιν, ενώ παράλληλα η Ιαπωνία καλεί τα διυλιστήρια της χώρας να αυξήσουν την παραγωγή τους ώστε να καλυφθεί το κενό που αφήνει η κατάρρευση του εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου Brent καταγράφει άνοδο 1,71% στα 112,49 δολ/βαρέλι ενώ το αργό στην αγορά της Νέας Υόρκης ενισχύεται κατά 1,41% στα 99,36 δολ. ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δημιουργούν νέα δεδομένα τόσο από την πλευρά της προσφοράς όσο και από την πλευρά της ζήτησης. Στο Μπαχρέιν, η κυβέρνηση προχώρησε στην σύλληψη έξι ηγετών της αντιπολίτευσης ενώ μία ημέρα νωρίτερα με τανκ και ελικόπτερα έκανε έφοδο στην κεντρική πλατεία του Μαργαριταριού όπου είχαν στρατοπεδεύσει οι διαδηλωτές. Επισημαίνεται ότι το Μπαχρέιν απέχει μόλις 100 χλ από την πετρελαϊκή βιομηχανία Dhahran της Σαουδικής Αραβίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v