Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατέκτησε και τα 1.440 δολάρια ο χρυσός

Η τιμή του χρυσού αναρριχήθηκε σε νέο επίπεδο ρεκόρ πάνω από τα 1.440 δολ. ανά ουγκιά, καθώς οι φόβοι για την γεωπολιτική κρίση στην Μέση Ανατολή και και την κρίση χρεών στην ευρωζώνης ευνοούν το «καταφύγιο».

Η τιμή του χρυσού αναρριχήθηκε σε νέο επίπεδο ρεκόρ πάνω από τα 1.440 δολ. ανά ουγκιά, καθώς οι φόβοι για την γεωπολιτική κρίση στην Μέση Ανατολή και και την κρίση χρεών στην ευρωζώνης ευνοούν το «καταφύγιο» του πολυτίμου μετάλλου.

Το συμβόλαιο Απριλίου του χρυσού στη Νέα Υόρκη ενισχύεται 3,10 δολ. στα 1,441,10 δολάρια στο χρηματιστήριο Comex.

Εάν κλείσει σε αυτά τα επίπεδα θα έχει κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο ρεκόρ, καθώς χθες ο χρυσός ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα 1.438 δολάρια.

Στα υψηλότερα επίπεδα 31 ετών αναρριχήθηκαν και οι τιμές του αργύρου. Το συμβόλαιο Μαΐου του μετάλλου ενισχύεται 1,8% στα 37,86 δολ. ανά ουγκιά.

Μικτή εικόνα εμφανίζουν οι αγορές πετρελαίου, με την πορτογαλική κρίση να πιέζει το συμβόλαιο του προϊόντος στο Λονδίνο, αλλά την Μ. Ανατολή να ενισχύει την τιμή στη Νέα Υόρκη.

Το συμβόλαιο Μαΐου του Brent Βορείου Θαλάσσης υποχωρεί ανεπαίσθητα στα 115,56 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το ελαφρύ Ν. Υόρκης ενισχύεται 78 σεντς στα 106,51 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v