Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ χρυσού στα 1.460 δολ.

Σε νέο ρεκόρ εκτινάχθηκε η τιμή του χρυσού ενώ ανοδικά κινείται και η τιμή του πετρελαίου Brent που βρίσκεται και πάλι πάνω από τα 122 δολ ανά βαρέλι

Σε νέο ρεκόρ εκτινάχθηκε η τιμή του χρυσού ενώ ανοδικά κινείται και η τιμή του πετρελαίου Brent που βρίσκεται και πάλι πάνω από τα 122 δολ ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι με την αναταραχή στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής ενισχύονται οι εισροές ρευστότητας στο «ασφαλές» επενδυτικό καταφύγιο του χρυσού, πολλώ δε μάλλον, όταν και οι κεντρικές τράπεζες – ιδίως οι ασιατικές αλλά πλέον και η ΕΚΤ – κρούουν τον κώδωνα των πληθωριστικών πιέσεων.

Έτσι, μέσα σε 24 ώρες, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έσπασε δύο ιστορικά υψηλά, αγγίζοντας σήμερα ενδοσυνεδριακά τα 1.462,30 δολ. ανά ουγκιά. Ανοδικά κινείται και η τιμή του ασημιού που βρέθηκε σε νέο υψηλό 31 ετών, αγγίζοντας τα 39,48 δολ. ανά ουγκιά

Η τιμή του πετρελαίου Brent για συμβόλαια Μαΐου ενισχύεται κατά 0,58% στα 122,87 δολ. ανά βαρέλι ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού καταγράφει άνοδο 0,22% στα 108,58 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v