Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δυόμισι ετών το πετρέλαιο

Σε υψηλό δυόμισι ετών ενισχύθηκε η τιμή του πετρελαίου καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις στην Μέση Ανατολή και την βόρειο Αφρική

Σε υψηλό δυόμισι ετών ενισχύθηκε η τιμή του πετρελαίου καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις στην Μέση Ανατολή και την βόρειο Αφρική.

Συγκεκριμένα, η τιμή πετρελαίου Brent καταγράφει άνοδο 0,66% στα 119,48 δολ. ανά βαρέλι, ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού ενισχύεται κατά 0,53% στα 108,51 δολ. ανά βαρέλι.

Η συνεχιζόμενη αιματοχυσία στην Λιβύη, αλλά και οι αιματηρές εξελίξεις σε Συρία, Υεμένη και Ομάν δημιουργούν ανησυχίες για τις ισορροπίες από την πλευρά της προσφοράς μαύρου χρυσού. Πόσο μάλλον, όταν το Ιράν έχει αυτή την περίοδο την προεδρία του ΟΠΕΚ και ο υπουργός Πετρελαίου της Τεχεράνης δηλώνει πως δεν  υπάρχει λόγος για έκτακτη σύνοδος του καρτέλ με θέμα την αύξηση της παραγωγής μαύρου χρυσού.

Από την πλευρά της ζήτησης παράλληλα, τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας αποτελούν ένδειξη ανάκαμψης της διεθνούς οικονομίας και εντείνουν τις ανοδικές πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v