Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 3ετίας το πετρέλαιο στα $112,7

Συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση η σταθερή ανοδική κίνηση για τις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά την κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση η σταθερή ανοδική κίνηση για τις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά την κατακλείδα συνεδρίαση της εβδομάδος, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα πολύτιμα μέταλλα, κατόρθωσαν να κατακτήσουν υψηλότερα επίπεδα και να κλείσουν κοντά στα απόλυτα υψηλά της εβδομάδος.

Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (συμβόλαιο Ιουνίου) ανήλθε σε νέα υψηλά τριετίας, στα $112.70 /βαρέλι με κέρδη 2.2%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν μεταξύ $110.11 και 112.86.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιουνίου) το κλείσιμο διαμορφώθηκε στα $3.32 /γαλόνι (+3.5%) ενώ η βενζίνη (συμβόλαιο Ιουνίου) τερμάτισε το floor trading στα $3.259 /γαλόνι (+2.3%).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκε η τιμή του χρυσού, με τη σειρά παράδοσης Ιουνίου να κλείνει στα 1473.4 $/ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του περίπου 1%.

Στο ασήμι (συμβόλαιο Μαίου) η εικόνα ήταν εκρηκτική με νέα υψηλά από το 1980 και το κλείσιμο να διαμορφώνεται στα 40.608 $/ουγκιά, με ποσοστιαία άνοδο πλησίον του 3%.

Να σημειωθεί ότι το δολάριο παρέμενε αδύναμο στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, παρέχοντας έτσι στήριξη στα εν λόγω εμπορεύματα, με την ισοτιμία ως προς το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να ξεπερνά τα $1.44.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v