Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 106,25 δολάρια υποχώρησε το πετρέλαιο

Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα με αφορμή συστάσεις αναλυτών αναζήτησαν στήριξη σε χαμηλότερα επίπεδα.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα με αφορμή συστάσεις αναλυτών αναζήτησαν στήριξη σε χαμηλότερα επίπεδα, διορθώνοντας με τον τρόπο αυτό την εκτεταμένη άνοδο του προηγούμενου διαστήματος.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε στα 106,25$/βαρέλι με σημαντική υποχώρηση ενώ αργότερα το βράδυ υποχώρησε περαιτέρω μέχρι τα 105,47$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Μαίου) κλείνοντας στα 317,26cents/γαλόνι καταγράφοντας απώλειες μεγαλύτερες του 2,5%, ενώ και η βενζίνη (Συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε στα 316,41cents/γαλόνι, με μικρότερη ωστόσο υποχώρηση 1,3%.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν ανάλογη, με τον χρυσό και το ασήμι να πραγματοποιούν αυξημένες συναλλαγές, στην αναζήτηση στήριξης στην περιοχή των 1450$/ουγκιά και 40$/ουγκιά αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Ιουνίου) με κλείσιμο στα 1453,6$/ουγκιά υποχώρησε κατά 1%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το χαμηλό της συνεδρίασης εντοπίζεται στα 1445$/ουγκιά. Το ασήμι τέλος (Συμβόλαιο Μαίου), περισσότερο επιθετικό υποχώρησε κατά 1,4%.

Την ίδια ώρα σημειώνεται ότι το δολάριο παρέμενε αδύναμο έναντι των διεθνών νομισμάτων, χωρίς ωστόσο αυτό να σταθεί ικανό να ανακόψει την υποχώρηση των παραπάνω προϊόντων.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v