Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ χρυσού στα 1.496$ μετά την S&P

Η υποβάθμιση των προοπτικών της αμερικανικής οικονομίας προκάλεσε περαιτέρω κατακόρυφη άνοδο στις τιμές του χρυσού, ωθώντας το πολύτιμο μέταλλο σε νέα επίπεδα ρεκόρ, με άνοδο 11,8 δολάρια ή 0,8% στα 1.496,30 δολάρια.

Η υποβάθμιση των προοπτικών της αμερικανικής οικονομίας προκάλεσε περαιτέρω κατακόρυφη άνοδο στις τιμές του χρυσού, ωθώντας το πολύτιμο μέταλλο σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού ενισχύθηκε το απόγευμα 11,8 δολάρια ή 0,8% στα 1.496,30 δολάρια ανά ουγκιά στο Comex του New York Mercantile Exchange. Το προηγούμενο κλείσιμο του μετάλλου σε επίπεδα ρεκόρ ήταν την Παρασκευή, στα 1.486 δολάρια.

Η κρίση χρεών στην ευρωζώνη ωθούσε από νωρίς υψηλότερα το κίτρινο μέταλλο, ενώ σε υψηλό 31 ετών συνεχίζει να διαπραγματεύεται ο άργυρος.

Στις λοιπές αγορές εμπορευμάτων, πτώση για πρώτη φορά μετά από τέσσερις ημέρες καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι η παγκόσμια αγορά διαθέτει επαρκή αποθέματα πετρελαίου.

Τα futures του πετρελαίου υποχώρησαν έως και 1% μετά την ανακοίνωση του σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου, Ali al-Naimi ότι «η αγορά διαθέτει πλεονάζουσα προσφορά». Το αργό υποχώρησε 2,8% την προηγούμενη εβδομάδα λόγω ανησυχιών ότι η άνοδος των τιμών του πετρελαίου λόγω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, θα περιορίσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Η τιμή του αργού (παράδοση Μαΐου) υποχώρησε έως και κατά 1,04 δολάρια στα 108,62 δολάρια το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, ενώ αυτήν την ώρα διαμορφώνεται στα 108,87 δολάρια. Τα futures του Ιουνίου κατέγραψαν πτώση 1,06 δολαρίων στα 109,16 δολάρια.

Το Brent (λήξη Ιουνίου) υποχώρησε κατά 70 σεντς στα 122,75 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, ενώ αυτήν την ώρα διαμορφώνεται στα 122,86 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v