Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για χρυσό, άγγιξε τα 1.500 δολ

Αλλεπάλληλα ρεκόρ καταγράφουν καθημερινά οι τιμές του πολύτιμου διδύμου χρυσού-αργύρου, με τη συνεδρίαση της Τρίτης να μην αποτελεί εξαίρεση.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Αλλεπάλληλα ρεκόρ
καταγράφουν καθημερινά οι τιμές του πολύτιμου διδύμου χρυσού-αργύρου, με τη συνεδρίαση της Τρίτης να μην αποτελεί εξαίρεση.

Η εικόνα ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή, καθώς ο χρυσός (συμβόλαιο Ιουνίου) «χτύπησε» λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης στο floor του Comex τα $1500 ανά ουγκιά, κλείνοντας στα $1495.1, την ώρα που το ασήμι «φλέρταρε» με το επίπεδο των 44 $/ουγκιά, κάνοντας settlement στα 43.913$/ουγκιά (σειρά Μαίου).

Στο petroleum complex, εξάλλου, η εικόνα ήταν μεικτή. Ειδικότερα, η εκπνοή του «μεγάλου» συμβολαίου (1000 βαρέλια) στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης βρήκε το light crude oil (σειρά Μαίου) να τερματίζει στα 107.63 $/βαρέλι, με κέρδη 0.48%, με τη σειρά παράδοσης Ιουνίου να ενισχύεται στα $108.23 με αντίστοιχα κέρδη.

Στα προϊόντα, ωστόσο, και εν αναμονή και των ανεπίσημων στοιχείων για τα αποθέματα από το ινστιτούτο API- η βενζίνη (συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε στα $323.15 cents/γαλόνι με πτώση 0.65% και το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Μαίου) υποχώρησε στα $315.76 cents/γαλόνι, μειωμένο σε ημερήσια βάση σε ποσοστό 0.76%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v