Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλεπάλληλα ρεκόρ για τον χρυσό

Αλλεπάλληλα ρεκόρ σπάει η τιμή του χρυσού στα $1.505, ενώ σε νέο υψηλό 31 ετών βρέθηκε το ασήμι. Έντονα ανοδικά επίσης τα μέταλλα και το πετρέλαιο. Που αποδίδουν οι αναλυτές τις εξελίξεις.

Έντονα ανοδική πορεία ακολουθούν οι τιμές των εμπορευμάτων και των μετάλλων με τον χρυσό να βρίσκεται καθημερινά σε νέο ρεκόρ και το ασήμι να καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού η οποία έσπασε χθες το «φράγμα» των 1.500 δολαρίων ανά ουγκιά, κινείται και σήμερα ανοδικά, αγγίζοντας τα 1.505 δολ. ανά ουγκιά. Το ασήμι βρέθηκε σε νέο υψηλό 31 ετών, αγγίζοντας τα 44,34 δολ.. Αντιστοίχως, η τιμή του χαλκού ενισχύεται κατά 1,3% ενώ η τιμή πετρελαίου Brent βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τα 123 δολ. αγγίζοντας τα 122,95 δολ. ανά βαρέλι.

«Η τιμή του χρυσού δέχθηκε έντονες διορθωτικές κινήσεις κατά την αρχή του έτους, μετά από σωρεία θετικών μακροοικονομικών μεγεθών» αναφέρουν οι αναλυτές της Barclays Capital σε έκθεσή τους και συμπληρώνουν: «Οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις σε Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική, η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ιαπωνία, οι πληθωριστικές ανησυχίες, η αποδυνάμωση του δολαρίου, η ένταση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους και η πρόσφατες ανησυχίες για το αμερικανικό χρέος οδηγούν τις τιμές σε νέα υψηλά»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v