Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 2,3% για το πετρέλαιο στα $80,46

Μεικτή ήταν η εικόνα της συνεδρίασης της Τετάρτης σε ότι αφορά τις δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων, petroleum complex και πολύτιμα μέταλλα, με τα ανακοινωθέντα στοιχεία από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας.

Μεικτή ήταν η εικόνα της συνεδρίασης της Τετάρτης σε ότι αφορά τις δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων, petroleum complex και πολύτιμα μέταλλα, με τα ανακοινωθέντα στοιχεία από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας να μην μπορούν να ανακόψουν τη δυναμική των πωλητών και τη διάθεση ρευστοποιήσεων σε όλο το φάσμα των προϊόντων από τη μία μεριά και τα συμβόλαια των πολύτιμων μετάλλων, από την άλλη, να κινούνται σε θετικό έδαφος στο μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης, κλείνοντας τελικά οριακά χαμηλότερα ο χρυσός και υψηλότερα το ασήμι.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης, το Light crude oil (συμβόλαιο Δεκεμβρίου) τερμάτισε το floor trading στα 80.46 $/βαρέλι με απώλειες 2.3%, ενώ στα προϊόντα του αργού (σειρές Δεκεμβρίου), το μεν πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $225.1 cents/γαλόνι (-2.5%), η δε αμόλυβδη βενζίνη (Gasoline RBOB) κατάφερε να διασωθεί και να κλείσει οριακά υψηλότερα, στα $216 cents/γαλόνι.

Να σημειωθεί ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν και πάλι απρόσμενα, κατά 7.3 εκατ. βαρέλια, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν περισσότερο από τις μέσες εκτιμήσεις της αγοράς, κατά 2.6 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα distillates μειώθηκαν λιγότερο, κατά 1.1 εκατ. βαρέλια.

Επιπροσθέτως, υπήρξε σημαντική αύξηση της ζήτησης για το αργό και μείωση στα products, ιδιαίτερα δε στα διυλισμένα προϊόντα.

Στο «πολύτιμο μπλοκ», εξάλλου, πρωταγωνιστής ήταν ο άργυρος, με τα futures παράδοσης Δεκεμβρίου να ανέρχονται έως τα $25.905 ανά ουγκιά και να κλείνουν στα $25.511, με κέρδη 1.2%, ενώ την ίδια ώρα, ο χρυσός έκλεισε στα 1336.9 $/ουγκιά (συμβόλαιο Δεκεμβρίου), υποχωρώντας κατά 0.1% με εύρος διακύμανσης μεταξύ $1330.1 και $1344.6.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v