Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για το χρυσό στα 1403,2 $/οz

Σε νέα υψηλά αναρριχήθηκαν κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος τα πολύτιμα μέταλλα, ενώ πιο ήπια ήταν η άνοδος στο petroleum complex, παρά τη διακοπή της υποχώρησης του αμερικανικού δολαρίου.

Σε νέα υψηλά αναρριχήθηκαν κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος τα πολύτιμα μέταλλα, ενώ πιο ήπια ήταν η άνοδος στο petroleum complex, παρά τη διακοπή της υποχώρησης του αμερικανικού δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης, το Light crude oil (συμβόλαιο Δεκεμβρίου) με κέρδη 0,3% τερμάτισε το floor trading στα 87,13 $/βαρέλι, ενώ στα προϊόντα του αργού (σειρές Δεκεμβρίου), το μεν πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $239,8 cents/γαλόνι και αποκόμισε κέρδη 0,56%, η δε αμόλυβδη βενζίνη (Gasoline RBOB) παρέμεινε πρακτικά αμετάβλητη στα $217,8 cents/γαλόνι.

Εντυπωσιακή ήταν ομολογουμένως η εξέλιξη της συνεδρίασης στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, με το δίδυμο χρυσού-αργύρου να καλπάζει σε νέα υψηλά μετά και την αναφορά της Παγκόσμιας Τράπεζας στην προοπτική υιοθέτησης ενός παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος βασισμένο στο κίτρινο μέταλλο.

Ειδικότερα, ο χρυσός (συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεισε στα 1403,2 $/ουγκιά, με υψηλό στα $1407,2 και κέρδη της τάξεως του 0,4%, ενώ το ασήμι ξεπερνώντας και τα 27$/ουγκιά, ενισχύθηκε κατά 2,5% και έκλεισε στα $27,432 ανά ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v