Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 0,9% για το πετρέλαιο, στα 84,69 δολάρια

Η συνεδρίαση της Τετάρτης ήταν άκρως θετική για το ενεργειακό μπλοκ, μιας και η περαιτέρω εξασθένηση του δολαρίου μαζί με την σημαντική μείωση των αποθεμάτων βενζίνης και distillates ώθησαν την αγορά σε νέα υψηλά.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης ήταν άκρως θετική για το ενεργειακό μπλοκ, μιας και η περαιτέρω εξασθένηση του δολαρίου μαζί με την σημαντική μείωση των αποθεμάτων βενζίνης και distillates ώθησαν την αγορά σε νέα υψηλά για τις τελευταίες εβδομάδες.

Στον αντίποδα, τα πολύτιμα μέταλλα δέχθηκαν ισχυρές ρευστοποιήσεις, οι οποίες περιορίστηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης, ενώ και τα βιομηχανικά μέταλλα έκλεισαν την συνεδρίαση με απώλειες, αν και περιορισμένες.

Για την ακρίβεια, στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Δεκ.’10) έκλεισε το floor trading στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης στα $84.69/βαρέλι, με κέρδη +0,90% και υψηλό ημέρας στα $85.36/βαρέλι, ενώ σημαντικότερα ήταν τα κέρδη για τα υποπροϊόντα του αργού, με τη σειρά Δεκ.’10 για το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα $232,79cents/γαλόνι (+1.27%) και την αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline να κλείνει την ίδια ώρα στα $213.80 cents/γαλόνι, με κέρδη της τάξεως του +1.35%.

Να σημειωθεί ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά +1,95εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά -2,6 εκατ. βαρέλια, και τα αποθέματα distillates μειώθηκαν κατά -3,57εκατ. βαρέλια, με παράλληλη κατάρρευση της ζήτησης για βενζίνη και οριακή αύξηση της ζήτησης για distillates products.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, τα futures του χρυσού για το Δεκ.’10 τερμάτισαν το floor trading στο Comex στα $1.337,60/ουγκιά, με απώλειες -1,70% και χαμηλό στα $1.325,50/ουγκιά, ενώ η σειρά Δεκ.’10 για το ασήμι με κλείσιμο στα $24.436 /ουγκιά, κατέγραψε περιορισμένες απώλειες -0,35%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v