Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,5% για το πετρέλαιο στα $81,72

Μεικτή ήταν η εικόνα κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος στη διεθνή αγορά εμπορευμάτων, συνεδρίαση η οποία πάντως διεξήχθη σε σχετικά ήρεμο τέμπο χωρίς σημαντικές εξάρσεις.

Μεικτή ήταν η εικόνα κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος στη διεθνή αγορά εμπορευμάτων, συνεδρίαση η οποία πάντως διεξήχθη σε σχετικά ήρεμο τέμπο χωρίς σημαντικές εξάρσεις, απουσία κάποιου καταλύτη που θα δημιουργούσε μεγαλύτερη κινητικότητα στους διαπραγματευτές.

Ειδικότερα, στην αγορά των πολυτίμων μετάλλων, τα futures του χρυσού για το Δεκ.’10 τερμάτισαν το floor trading στο Comex στα $1325 ανά ουγκιά, με οριακές απώλειες και ημερήσια διακύμανση $1315.6-1328.8, ενώ η σειρά Δεκ.’10 για το ασήμι έκλεισε επίσης πρακτικά αμετάβλητη σε σχέση με το settlement της Πέμπτης, με την τιμή να διαμορφώνεται στα $23.118 ανά ουγκιά.

Όσον αφορά στο πετρελαϊκό complex, η τελική εικόνα της συνεδρίασης ήταν θετική, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις από το sell off της Πέμπτης. Μάλιστα, τα συμβόλαια έκλεισαν στα υψηλά της ημέρας με ένα δυνατό finish το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, το light crude oil (σειρά Νοεμβρίου) έκλεισε το floor trading στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης στα $81.72 το βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 1.5% και υψηλό στα $81.73, ενώ στα προϊόντα του αργού η εικόνα ήταν αντίστοιχη, με τη σειρά Νοεμβρίου’10 για το πετρέλαιο θέρμανσης να υπέρ-αποδίδει και να κλείνει στα $225.2 cents/γαλόνι (+1.7%) και την αντίστοιχη σειρά για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) να διαμορφώνεται στα $206.4 cents/γαλόνι, με κέρδη της τάξεως του 1.1%.


e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v