Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 2,35% για το πετρέλαιο στα $80,56

Σημαντικές πιέσεις δέχτηκαν εν τέλει οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά από εκτεταμένες διακυμάνσεις.

Σημαντικές πιέσεις δέχτηκαν εν τέλει οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά από εκτεταμένες διακυμάνσεις.

Συγκεκριμένα, στο ενεργειακό μπλοκ, το light crude oil (συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεισε στα 80,56$/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 2,35%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν ανάμεσα στα 80,09-82,70$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) έκλεισε στα 221,45cents/γαλόνι, με σημαντικές απώλειες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλό της συνεδρίασης ήταν στα 226,12cents/γαλόνι.

Η βενζίνη τέλος (συμβόλαιο Νοεμβρίου) με κλείσιμο στα 204,10cents/γαλόνι κατέγραψε απώλειες μεγαλύτερες του 2%. Την ίδια ώρα σημειώνεται ότι η αρχικά θετική προσπάθεια των μετάλλων ανεκόπη, καθώς ρευστοποιήσεις υποχρέωσαν τόσο τον χρυσό, όσο και το ασήμι να αναζητήσουν στήριξη σε χαμηλότερα επίπεδα.
 
Ειδικότερα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεισε στα 1325,6$/ουγκιά, 1,4% χαμηλότερα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλό της συνεδρίασης ήταν στα 1349,6$/ουγκιά.

Το ασήμι σε ανάλογη πορεία, έκλεισε στα 23,139$/ουγκιά καταγράφοντας σημαντικά απώλειες 3%, όλα αυτά μετά από θετικό ξεκίνημα στα 24,075$/ουγκιά. Σημειώνεται ότι το δολάριο την ίδια ώρα αν και ξεκίνησε ιδιαίτερα αδύναμο, κατόρθωσε εν τέλει να ανακτήσει σημαντικό μέρος των δυνάμεων του και να βρεθεί το βράδυ στο 1,3910, επιβαρύνοντας έτσι την πορεία όλων εμπορευμάτων.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v