Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός στα $1370,5/oz

Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά τη δημοσίευση της συνεδρίασης της αρμοδίας για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής, επιτροπής FOMC.

Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά τη δημοσίευση των διαμειφθέντων κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της αρμοδίας για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής, επιτροπής FOMC της US Fed, με τα πρακτικά να εδραιώνουν την πεποίθηση της αγοράς για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το αμερικανικό δολάριο να επιστρέφει στη «διακεκαυμένη» ζώνη 1.39/1.40 ως προς το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ειδικότερα, τα futures του χρυσού για το Δεκέμβριο έκλεισαν τη συνεδρίαση στα $1370.50 ανά ουγκιά, με εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως των $24 και νέο ρεκόρ στα $1375.7.

Παράλληλα, η σειρά Δεκεμβρίου για το ασήμι κινήθηκε ακόμη πιο επιθετικά και ενισχύθηκε κατά 3.4%, κλείνοντας την ημέρα στα $23.932 ανά ουγκιά και έχοντας φθάσει μία ανάσα από τα $24.

Όσον αφορά στο petroleum complex, εν αναμονή της σημερινής -λόγω της αργίας της Δευτέρας- ανακοίνωσης των ενεργειακών αποθεμάτων, οι traders παρακολούθησαν το γενικότερο κλίμα ευφορίας στα διεθνή χρηματιστήρια.
 
Συγκεκριμένα, το light crude oil (σειρά Νοεμβρίου) έκλεισε το floor trading στα $83.04/βαρέλι, με κέρδη 1.7% και υψηλό στα $83.45 το βαρέλι, την ώρα που στα προϊόντα η εικόνα ήταν επίσης ανοδική, με τη σειρά Νοεμβρίου’10 για το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα $229.8 cents/γαλόνι, με κέρδη 1.6% και την αντίστοιχη σειρά για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) να διαμορφώνεται στα $216.1 cents/γαλόνι, με κέρδη της τάξεως του +1.75%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v