Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός στα $1340,3/oz

Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς η αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος στη διεθνή αγορά συναλλάγματος συνέχισε να λειτουργεί ως θετικός καταλύτης.

Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς η αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος στη διεθνή αγορά συναλλάγματος συνέχισε να λειτουργεί ως θετικός καταλύτης της φρενήρους κούρσας του κίτρινου μετάλλου.
 
Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Bank of Japan ενίσχυσε εξάλλου ακόμη περισσότερο την ελκυστικότητα του χρυσού ως εναλλακτικής επένδυσης για τα επενδυτικά κεφάλαια.
 
Ειδικότερα, τα futures του χρυσού για το Δεκέμβριο διέσπασαν ανοδικά και το επίπεδο των $1340 ανά ουγκιά (υψηλό στα $1342.6/oz), για να κλείσουν στο Comex αργά το απόγευμα στα $1340.3, με εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 1.75%.

Από κοντά και ο άργυρος, με τα συμβόλαια Δεκεμβρίου να καλπάζουν σε νέα υψηλά εικοσαετίας και να διαπραγματεύονται μέχρι τα $22.77/oz, ενισχυμένα κατά 3.3%.

Όσον αφορά στο petroleum complex, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης το σύνολο των συμβολαίων πραγματοποίησε ράλι κλείνοντας σχεδόν στα απόλυτα υψηλά της συνεδρίασης, παρακολουθώντας, τόσο τα πολύτιμα μέταλλα, όσο και το αδύναμο δολάριο.

Συγκεκριμένα, το light crude oil (σειρά Νοεμβρίου) τερμάτισε το floor trading στα $82.83 το βαρέλι, με κέρδη 1.67% και υψηλό μία ανάσα από τα $83 (στα $82.99), την ώρα που στα υποπροϊόντα η εικόνα περίπου αντίστοιχη, καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Νοεμβρίου) με κλείσιμο στα $230.27 cents/γαλόνι κατέγραφε κέρδη 0.8% και η αντίστοιχη σειρά για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) με κλείσιμο στα $212.43 cents/γαλόνι αποκόμιζε κέρδη της τάξεως του 1.5%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v