Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 2,7% για το πετρέλαιο στα $79,97

Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς το ενεργειακό μπλοκ κινήθηκε έντονα ανοδικά, την στιγμή που τα μέταλλα διέκοψαν το ανοδικό τους σερί.

Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς το ενεργειακό μπλοκ κινήθηκε έντονα ανοδικά, την στιγμή που τα μέταλλα διέκοψαν το ανοδικό τους σερί.

Συγκεκριμένα, το light crude oil (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) έκλεισε στα 79,97$/βαρέλι, κερδίζοντας 2,7%, ενώ το χαμηλό της ημέρας εντοπίζεται στα 77,55$/βαρέλι.
 
Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) έκλεισε στα 226,78cents/γαλόνι με κέρδη μεγαλύτερα του 3%, ενώ την ίδια ώρα η βενζίνη (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) έκλεισε στα 203,61cents/γαλόνι, 2,7% υψηλότερα.
 
Σημαντικό ρόλο στην θετική πορεία των παραπάνω προϊόντων διαδραμάτισε η ανακοίνωση θετικών μακροοικονομικών στοιχείων στην Αμερική, αλλά και η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι η παραγωγή για τον Σεπτέμβριο ήταν η χαμηλότερη του τελευταίου οκταμήνου.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν διαφορετική, καθώς τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι μετά το δυναμικό ξεκίνημα αντέστρεψαν πορεία, αναζητώντας στήριξη χαμηλότερα.
 
Ειδικότερα, ο χρυσός, μετά από την αναρρίχηση σε πολλαπλό συνεχόμενο ιστορικό υψηλό (1317,5$/ουγκιά-συμβόλαιο Δεκεμβρίου) υποχώρησε ακόμη και χαμηλότερα από τα 1300$/ουγκιά για να ανακάμψει μέχρι το βράδυ και να κλείσει την ημέρα στα 1309,6$/ουγκιά.
 
Το ασήμι (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) με ανάλογη πορεία, βρέθηκε αρχικά στα 22,125$/ουγκιά για να υποχωρήσει από το μεσημέρι κι ύστερα και να κλείσει στα 21,821$/ουγκιά.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το δολάριο σημείωνε νευρικές διακυμάνσεις έναντι των βασικότερων διεθνών νομισμάτων, προσπαθώντας να ανακτήσει μέρος από το χαμένο έδαφος του τελευταίου διαστήματος, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη επιτυχία.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v