Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο χρυσός στα $1308,3/oz

Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος, επιστρέφοντας δυναμικά πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των $1300 ανά ουγκιά

Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδος, επιστρέφοντας δυναμικά πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των $1300 ανά ουγκιά και καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $1311.8 (σειρά παράδοσης Δεκεμβρίου).

Το ράλι πυροδοτήθηκε μετά την ανακοίνωση αδύναμων στοιχείων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα, του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του US Conference Board που υποχώρησε στις 48.5 μονάδες το μήνα Σεπτέμβριο από 53.2 τον προηγούμενο μήνα.

Τελικά, τα futures του κίτρινου μετάλλου έκλεισαν στο Comex στα $1308.3 με κέρδη της τάξεως του 0.75% και χαμηλό στα $1276.2.
 
Την κίνηση παρακολούθησε και το ασήμι, με τα συμβόλαια Δεκεμβρίου να καταγράφουν νέο υψηλό και να κλείνουν σχεδόν στα $21.707/oz, ενισχυμένα κατά 1.2%.
 
Όσον αφορά στο petroleum complex, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (συμβόλαιο Νοεμβρίου) τερμάτισε το floor trading στα $76.17 το βαρέλι με απώλειες 0.5%, ενώ τα προϊόντα έκλεισαν σχεδόν αμετάβλητα εν συγκρίσει με το settlement της Δευτέρας, με το συμβόλαιο Οκτωβρίου στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 212.4 cents/γαλόνι και τη βενζίνη (συμβόλαιο Οκτωβρίου) στα 195 cents/γαλόνι.

Ρόλο θετικού καταλύτη έπαιξε -πρόσκαιρα μόνον- η αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος μέχρι το επίπεδο των 136 cents ως προς το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ωστόσο κατά το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης οι πωλητές επεκράτησαν και οδήγησαν το αργό σε αρνητικό έδαφος.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v