Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός στα $1280,8/oz

Σε θετικό έδαφος βρήκε το πέρας της εναρκτήριας συνεδρίασης της εβδομάδος το σύνολο των συμβολαίων του πετρελαϊκού complex, με μοναδική παραφωνία στην άνοδο του ευρύτερου ενεργειακού μπλοκ τα συμβόλαια στο φυσικό αέριο.

Σε θετικό έδαφος βρήκε το πέρας της εναρκτήριας συνεδρίασης της εβδομάδος το σύνολο των συμβολαίων του πετρελαϊκού complex, με μοναδική παραφωνία στην άνοδο του ευρύτερου ενεργειακού μπλοκ τα συμβόλαια στο φυσικό αέριο, που αναίρεσαν το ράλι της Πέμπτης και επέστρεψαν πολύ κοντά στα χαμηλά τους.

Ήρεμη ήταν εξάλλου η εικόνα στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, με το χρυσό να διατηρεί τα κεκτημένα, πολύ κοντά στα ιστορικά υψηλά και το ασήμι να σταθεροποιείται τελικά, μετά από μία πολύ ήπια διορθωτική ενδοσυνεδριακά κίνηση.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil (συμβόλαιο Οκτωβρίου) τερμάτισε το floor trading στα $74.82 το βαρέλι με κέρδη 1.8%, ενώ στα υποπροϊόντα, το συμβόλαιο Οκτωβρίου στο πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα 214.06 cents/γαλόνι (+2%) και η βενζίνη (συμβόλαιο Οκτωβρίου) με κλείσιμο στα 194.9 cents/γαλόνι, ενισχύθηκε κατά 1.6%.
 
Στα πολύτιμα μέταλλα, τα συμβόλαια του χρυσού για το Δεκ.’10 έκλεισαν στα $1280.8 ανά ουγκιά, ενισχυμένα σε ημερήσια βάση κατά 0.25%, την ώρα που το ασήμι (σειρά Δεκ.’10) έκλεινε στα $20.803 ανά ουγκιά, πρακτικά αμετάβλητο για την ημέρα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v