Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,5% για το πετρέλαιο στα $76,70

Σημαντικές συγκινήσεις επεφύλασσε η συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς το ενεργειακό μπλοκ μετά από θετική εκκίνηση έκλεισε με απώλειες, την στιγμή που τα μέταλλα και συγκεκριμένα ο χρυσός σημείωνε νέα ιστορικά υψηλά.

Σημαντικές συγκινήσεις επεφύλασσε η συνεδρίαση της Τρίτης για τις αγορές εμπορευμάτων, καθώς το ενεργειακό μπλοκ μετά από θετική εκκίνηση έκλεισε με απώλειες, την στιγμή που τα μέταλλα και συγκεκριμένα ο χρυσός σημείωνε νέα ιστορικά υψηλά.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε στα 76,70$/βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί και αισθητά υψηλότερα μέχρι τα 77,99$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε στα 212,85cents/γαλόνι, έχοντας νωρίτερα βρεθεί μέχρι τα 215,25cents/γαλόνι, ενώ και η βενζίνη (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε στα 196,90cents/γαλόνι καταγράφοντας απώλειες 0,6% μετά από κέρδη 1%.

Στο μπλοκ των μετάλλων ο χρυσός βρέθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά όλων των εποχών, φτάνοντας μέχρι τα 1274,5$/ουγκιά.

Η αδυναμία του δολαρίου αλλά και η πρόθεση της FED να παρέχει μέσω των αγορών ομολόγων ρευστότητα στο σύστημα επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης του πληθωρισμού, οδηγώντας πολλούς επενδυτές στην ‘ασφάλεια’ του κίτρινου μετάλλου.

Την ίδια ώρα το ασήμι (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεισε στα 20,47$/ουγκιά, καταγράφοντας επίσης σημαντικά κέρδη 1,6%, ενώ διαφορετική ήταν η εικόνα στον χαλκό (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου), ο οποίος με μικρές απώλειες 0,26% έκλεισε στα 347$/λίβρα.
 
Τέλος, το ευρώ (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) ξεπέρασε το 1,30 έναντι του δολαρίου, εξέλιξη η οποία στήριξη την πορεία των παραπάνω προϊόντων.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v