Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 2,9% για το πετρέλαιο στα 76,4 δολ.

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το ενεργειακό μπλοκ κατέγραψε σημαντικά κέρδη, ενώ τα πολύτιμα μέταλλα κινήθηκαν νευρικά.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος
Μέλος του ομίλου της MPB

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς το ενεργειακό μπλοκ κατέγραψε σημαντικά κέρδη, ενώ τα πολύτιμα μέταλλα κινήθηκαν νευρικά, με το χρυσό να χάνει έδαφος και το ασήμι να κλείνει χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των $20 ανά ουγκιά.

Ειδικότερα, το light crude oil (συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε στα 76.40 $/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 2.9%, ενώ στα υποπροϊόντα, το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Οκτωβρίου) με κέρδη 1.6% βρέθηκε στα $210.2 cents/γαλόνι και η βενζίνη (συμβόλαιο Οκτωβρίου) στα $197.1 cents/γαλόνι, με κέρδη 1.9%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια του χρυσού για το Δεκέμβριο διακόπτοντας το ανοδικό κρεσέντο υποχώρησαν ενδοσυνεδριακά μέχρι τα 1237.9 $/ουγκιά, για να κλείσουν με πτώση 0.35% στα 1246.5 $/ουγκιά, την ώρα που το ασήμι (συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεισε πρακτικά αμετάβλητο, στα 19.845 $/ουγκιά. Να σημειωθεί ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου παρέμεινε εντός του εύρους διαπραγμάτευσης 1.2650-1.2750.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v