Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,3% για το πετρέλαιο στα $75,80

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκε το πετρελαϊκό complex, με τις απώλειες ωστόσο να μετριάζονται αρκετά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα ενεργειακά αποθέματα από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας.

Σε πτωτική τροχιά κινήθηκε το πετρελαϊκό complex κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τις απώλειες ωστόσο να μετριάζονται αρκετά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα ενεργειακά αποθέματα από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας.
 
Σύμφωνα με το US DoE, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2.5 εκ. βαρέλια, σε πλήρη συμφωνία με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ στα products τα αποθέματα μειώθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις, με αυτά των διυλισμένων προϊόντων να μειώνονται αντί εκτιμήσεων για αύξηση, ενώ στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός κινήθηκε ήπια πτωτικά μετά το ρεκόρ της Τρίτης και ο άργυρος συνέχισε να κατακτά υψηλότερα επίπεδα τιμών, επωφελούμενος και από το θετικό κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια.

Στη γλώσσα των αριθμών, το light crude oil (συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε στα $75.80 το γαλόνι (-1.3%), ενώ στα υποπροϊόντα, το συμβόλαιο Οκτωβρίου στο πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα 212.9 cents/γαλόνι, πρακτικά αμετάβλητο και η βενζίνη (συμβόλαιο Οκτωβρίου) με κλείσιμο στα 195.70 cents/γαλόνι, υποχώρησε κατά 0.6%.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια του χρυσού για το Δεκ.’10 κινήθηκαν σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης, κλείνοντας τη συνεδρίαση στα $1268.7 ανά ουγκιά με οριακές απώλειες 0.2%, την ώρα που το ασήμι (σειρά Δεκ.’10) έκλεινε στα $20.571 /ουγκιά, διαφοροποιούμενο με ικανοποιητικά κέρδη της τάξεως του 0.6%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v