Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός στα $1310/οz

Και νέα διαδοχικά ιστορικά υψηλά κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους traders να «χτίζουν» πάνω στην εντυπωσιακή ανοδική κίνηση της προηγούμενης συνεδρίασης.

Και νέα διαδοχικά ιστορικά υψηλά κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους traders να «χτίζουν» πάνω στην εντυπωσιακή ανοδική κίνηση της προηγούμενης συνεδρίασης.

Τα futures του κίτρινου μετάλλου αναρριχήθηκαν μέχρι το υψηλό στα $1314.8 /oz (σειρά παράδοσης Δεκεμβρίου) και έκλεισαν στο floor του Comex στα $1310.3, ενισχυμένα κατά 2 δολάρια ανά ουγκιά σε ημερήσια βάση.

Αρωγός στο ράλι ήταν και πάλι η αδυναμία του αμερικανικού νομίσματος στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, με το δολάριο να υποχωρεί μεταξύ άλλων στα 1.3640 ως προς το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, αργά το απόγευμα.

Το σερί ανοδικών συνεδριάσεων και αλλεπάλληλων ρεκόρ του χρυσού συνέχισε να παρακολουθεί το ασήμι, με τα συμβόλαια Δεκεμβρίου να καταγράφουν νέο υψηλό και να «χτυπούν» τα $22 /oz, ενισχυμένα κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 1%.

Στο petroleum complex, εξάλλου, έντονα ανοδικά κινήθηκαν τα συμβόλαια στο αργό πετρέλαιο και τα προϊόντα, με θετικό καταλύτη την ανακοίνωση σημαντικά μειωμένων αποθεμάτων από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας.

Το light crude oil (συμβόλαιο Νοεμβρίου) τερμάτισε το floor trading σε υψηλά επτά εβδομάδων, στα $77.85 το βαρέλι με εντυπωσιακά κέρδη 2.2%, ενώ στα προϊόντα, το συμβόλαιο Οκτωβρίου στο πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα 219.1 cents/γαλόνι (+3.1%) και η βενζίνη (συμβόλαιο Οκτωβρίου) στα 199.35 cents/γαλόνι (+2.35%).

Σύμφωνα με το US DoE, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 475 χιλιάδες βαρέλια, κοντά στις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ στα products τα αποθέματα υποχώρησαν απροσδόκητα και στις δύο βασικές κατηγορίες, σημαντικά περισσότερο από το consensus της αγοράς, με αυτά της βενζίνης να μειώνονται κατά περίπου 3.5 εκ. βαρέλια και εκείνα των διυλισμένων προϊόντων να υποχωρούν κατά 1.2 εκ. βαρέλια.

e-mail: [email protected]


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v