Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το αδύναμο δολάριο ωθεί πετρέλαιο και μέταλλα

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων με κινητήριο δύναμη την πτωτική πορεία του δολαρίου και την ευρεία εκτίμηση για κινήσεις ποσοτικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες

Η νέα πτωτική πορεία του δολαρίου και η ευρεία εκτίμηση για κινήσεις ποσοτικής χαλάρωσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ωθούν τόσο την τιμή του πετρελαίου όσο και τις τιμές των μετάλλων.

Η τιμή του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης ενισχύεται για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση στα 82,96 δολάρια το βαρέλι ενώ στα 84,15 δολ. το βαρέλι ενισχύεται η τιμή πετρελαίου Brent. Στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού πετρελαίου νωρίτερα είχε αναρριχηθεί στα 83,50 δολ. . Επίσης, στελέχη του ΟΠΕΚ, όπως ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, αποσαφηνίζουν ότι στην επόμενη σύνοδο του οργανισμού στις 14 Οκτωβρίου, δεν θα υπάρξει αύξηση στην παραγωγή μαύρου χρυσού.

Ανοδική πορεία καταγράφουν και οι τιμές των βιομηχανικών μετάλλων με τον χαλκό να ενισχύεται κατά 0,8% στα 8.340 δολ. ανά τόνο.

Ενίσχυση και στις τιμές των πολύτιμων μετάλλων. Έτσι ενώ η τάση ρευστοποίησης κερδών (από το ρεκόρ των 1,364 δολ. ανά ουγκιά) είχε καθοδηγήσει πτωτική την τιμή του χρυσού την Παρασκευή, σήμερα καταγράφεται νέα άνοδος κατά 0,4% στα 1,349 δολ. ανά ουγκιά. Νέο υψηλό 30ετίας καταγράφει η τιμή του ασημιού στα 23.65.δολάρια ανά ουγκιά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v