Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή πτώση για το πετρέλαιο στα $82,55

Στάση αναμονής τήρησαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα, έκλεισαν στην πλειοψηφία τους με μικρή μεταβολή.

Στάση αναμονής τήρησαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα μετά από διακυμάνσεις ‘γύρω’ από το προηγούμενο κλείσιμο τους έκλεισαν στην πλειοψηφία τους με μικρή μεταβολή.
 
Συγκεκριμένα, το light crude oil (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεισε στα 82,55$/βαρέλι με οριακή μεταβολή, μετά από διακυμάνσεις ανάμεσα στα 81,81-82,88$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) με ανάλογη πορεία έκλεισε στα 226,84cents/γαλόνι με μικρές απώλειες 0,19%, ενώ το εύρος της συνεδρίασης ήταν μεταξύ 225,79-228,10cents/γαλόνι.
 
Η βενζίνη τέλος (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) με κλείσιμο στα 209,4cents/γαλόνι κινήθηκε αντίστροφα κερδίζοντας 0,7%.

Στο μπλοκ των μετάλλων , το νωχελικό ξεκίνημα διαδέχτηκε αγοραστικό ενδιαφέρον, βοηθώντας τις τιμές τόσο του χρυσού όσο και του ασημιού. Ειδικότερα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) με κλείσιμο στα 1338,6$/ουγκιά, κατάφερε να εκμηδενίσει τις αρχικές απώλειες, οι οποίες έφταναν το 0,8%.

Το ασήμι σε ανάλογη τροχιά, αλλά περισσότερο επιθετικό, κατόρθωσε να κινηθεί και αισθητά υψηλότερα μέχρι τα 23,95$/ουγκιά καταγράφοντας έτσι και κέρδη της τάξεως του 1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάκτηση των δυνάμεων στο μπλοκ των μετάλλων έλαβε χώρα την στιγμή που το δολάριο συνέχιζε να ενισχύει την θέση του έναντι των βασικότερων νομισμάτων, ενώ ειδικά έναντι του ευρώ έφτασε αργά το απόγευμα στο 1,3830.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v