Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητη η τιμή του πετρελαίου στα $84,88

Μικρές διακυμάνσεις, χωρίς ωστόσο να λείπει η νευρικότητα μετά την έντονα αρνητική εικόνα με την οποία έκλεισε η προηγούμενη εβδομάδα, κατέγραψαν τα συμβόλαια που συνθέτουν τις δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων.

Μικρές διακυμάνσεις, χωρίς ωστόσο να λείπει η νευρικότητα μετά την έντονα αρνητική εικόνα με την οποία έκλεισε η προηγούμενη εβδομάδα, κατέγραψαν κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδος τα συμβόλαια που συνθέτουν τις δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων (petroleum complex, precious metals).

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης, το Light crude oil (συμβόλαιο Δεκεμβρίου) τερμάτισε το floor trading στα 84.88 $/βαρέλι, πρακτικά αμετάβλητο, ενώ στα προϊόντα του αργού (σειρές Δεκεμβρίου) η εικόνα ήταν μεικτή, καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $237.15 cents/γαλόνι και αποκόμισε κέρδη 0.35%, ενώ η αμόλυβδη βενζίνη (Gasoline RBOB) απώλέσε 0.65%, με την τιμή να διαμορφώνεται στα $219.55 cents/γαλόνι.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το δίδυμο χρυσού-αργύρου προσπάθησε να σταθεροποιηθεί μετά τις δριμείες πιέσεις που εκδηλώθηκαν στα futures την Παρασκευή.

Ειδικότερα, ο χρυσός (συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεισε στα 1368.50 $/ουγκιά, με χαμηλό στα $1356.50 και υψηλό στα $1376.6 και τελικά κέρδη της τάξεως του 0.2%, ενώ το ασήμι ισορρόπησε στα 26.092 $/ουγκιά με μικρά επίσης κέρδη, της τάξεως του 0.4%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v