Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,2% για το πετρέλαιο στα $87,77

Μικτή ήταν η εικόνα της συνεδρίασης της Τετάρτης σε ότι αφορά τις δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων, petroleum complex και πολύτιμα μέταλλα, με τα ανακοινωθέντα στοιχεία από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας.

Μικτή ήταν η εικόνα της συνεδρίασης της Τετάρτης σε ότι αφορά τις δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων, petroleum complex και πολύτιμα μέταλλα, με τα ανακοινωθέντα στοιχεία από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας να αποτελούν θετικό καταλύτη για την άνοδο του αργού σε υψηλά διετίας από τη μία μεριά και τους traders να συνεχίζουν τις ρευστοποιήσεις long θέσεων στα συμβόλαια των πολύτιμων μετάλλων, από την άλλη, μετά το reversal που έλαβε χώρα στο κλείσιμο του floor και μετά κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης, το Light crude oil (συμβόλαιο Δεκεμβρίου) με κέρδη 1.2% τερμάτισε το floor trading στα 87.77 $/βαρέλι, ενώ στα προϊόντα του αργού (σειρές Δεκεμβρίου), το μεν πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $243.9 cents/γαλόνι και αποκόμισε κέρδη 1.35%, η δε αμόλυβδη βενζίνη (Gasoline RBOB) ενισχύθηκε κατά 2.1%, στα $223.1 cents/γαλόνι.

Να σημειωθεί ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν απρόσμενα κατά 3.3 εκατ. βαρέλια, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1.9 εκατ. βαρέλια, και τα αποθέματα distillates μειώθηκαν κατά σχεδόν 5 εκατ. βαρέλια, με παράλληλη σημαντική αύξηση της ζήτησης, κυρίως για το αργό και τα διυλισμένα προϊόντα.

Στο «πολύτιμο μπλοκ», εξάλλου, άτακτη υποχώρηση των αγοραστών και βίαια διόρθωση μετά το εκρηκτικό ανοδικό σερί των προηγούμενων συνεδριάσεων παρατηρήθηκε στα futures στο ασήμι, με τη σειρά παράδοσης Δεκεμβρίου να κατρακυλά έως τα $26.485 ανά ουγκιά και να κλείνει στα $26.865, με απώλειες 7% από το settlement της Τρίτης.

Ο χρυσός την ίδια ώρα έκλεισε στα 1399.3 $/ουγκιά (συμβόλαιο Δεκεμβρίου), με χαμηλό στα $1383.4 και τελικές απώλειες της τάξεως του 0.7%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v