Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις αγορές εμπορευμάτων

Εκτεταμένη νευρικότητα επικράτησε κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα μετά από ενθουσιώδες ξεκίνημα, περιόρισαν τα αρχικά τους κέρδη αργά το απόγευμα.

Εκτεταμένη νευρικότητα επικράτησε κατά την συνεδρίαση της Τρίτης στις αγορές εμπορευμάτων, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ, όσο και τα μέταλλα μετά από ενθουσιώδες ξεκίνημα, περιόρισαν τα αρχικά τους κέρδη αργά το απόγευμα.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) βρέθηκε το βράδυ στα 85,50$/βαρέλι, υποχωρώντας 0,5% ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλό της συνεδρίασης ήταν στα 87,63$/βαρέλι. Το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεισε στα 240,67cents/γαλόνι, μετά το υψηλό στα 241,92cents/γαλόνι, ενώ και η βενζίνη (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) στα 218,34cents/γαλόνι υποχώρησε από τα 219,62cents/γαλόνι.

Στα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα ήταν ιδιαίτερα νευρική, καθώς o χρυσός μετά το νέο ιστορικό υψηλό στα 1424,3$/ουγκιά (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) δέχτηκε σημαντική πίεση μέχρι τα 1382,2$/ουγκιά. Το ασήμι (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) με υψηλό στα 29,34$/ουγκιά, αναζήτησε στήριξη σημαντικά χαμηλότερα, στα 26,82$/ουγκιά.

Την ίδια ώρα το δολάριο ανακτούσε σημαντικό κομμάτι από το χαμένο έδαφος του τελευταίου διαστήματος, επιτείνοντας έτσι την υποχώρηση των παραπάνω προϊόντων. Ειδικά έναντι του ευρώ μετά την απόπειρα προσέγγισης του 1,3970, βρέθηκε το βράδυ στο 1,3770.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v