Πετρέλαιο: Επίμονο ”φλερτ” με τα 47 δολάρια

Σταθερά κοντά στα 47 δολάρια παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι ο πληθωρισμός παραμένει υπό έλεγχο, παρά την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Ανησυχίες για την υποδομή του Ιράκ και τα εβδομαδιαία αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ.

Σταθερά κοντά στα 47 δολάρια παραμένουν οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, έχοντας εκτιναχθεί σε νέο ρεκόρ μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι ο πληθωρισμός παραμένει υπό έλεγχο, παρά την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Η νέα απειλή για επιθέσεις στην πετρελαϊκή υποδομή του Ιράκ και η προοπτική να δείξουν τα στοιχεία νέα πτώση για τα εβδομαδιαία αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ προσέφεραν επίσης στήριξη στις τιμές.

Το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη ενισχύεται 13 σεντς στα 46,88 δολάρια έχοντας φτάσει κατά την προηγούμενη μέρα μέχρι το ρεκόρ 21 ετών των 46,95 δολαρίων. Στο Λονδίνο το Brent κερδίζει 7 σεντς και κινείται στα 43,06 δολάρια ανά βαρέλι.

Αναλυτές αναφέρουν ότι καθώς η αμερικανική οικονομία –η πλέον ενεργοβόρος στον πλανήτη- δεν επηρεάζεται από τις τιμές του πετρελαίου σε αυτό το επίπεδο, η ζήτηση πετρελαίου σε καταναλωτικό επίπεδο θα παραμείνει ισχυρή.

Παρά τη μέχρι στιγμής εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου, η αμερικανική ζήτηση έχει αυξηθεί φέτος 3,5%, ενώ ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε τον Ιούλιο για πρώτη φορά σε οκτώ μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v