Σε νέο ρεκόρ (41,75 δολ.) το πετρέλαιο Brent

Η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων, η διακοπή τμήματος της παραγωγής του Κόλπου του Μεξικού εξαιτίας του τυφώνα Μπόνι και οι συνεχείς επιθέσεις στην πετρελαϊκή υποδομή του Ιράκ ωθούν τις τιμές του πετρελαίου σε νέο ρεκόρ στο Λονδίνο.

Οι διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι θα αυξήσει άμεσα την προσφορά πετρελαίου εφόσον χρειαστεί δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου σε νέο ρεκόρ.

Στο Λονδίνο το πετρέλαιο Brent αναρριχήθηκε εκ νέου σε επίπεδα-ρεκόρ, στα 41,75 δολάρια ανά βαρέλι, έναντι του χθεσινού κλεισίματος στα 41,57 δολάρια.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, το συμβόλαιο κινείται στα 44,71 δολάρια, σε απόσταση αναπνοής από το ρεκόρ των 45,04 δολαρίων που είχε σημειωθεί στις 10 Αυγούστου.

Η μεγάλη και απρόσμενη μείωση στα αποθέματα αργού των Ηνωμένων Πολιτειών αναβάθμισε τους φόβους ότι η υπάρχουσα προσφορά δεν επαρκεί να καλύψει τη ζήτηση, η οποία αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό σε 24 χρόνια. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια κατά την εβδομάδα μέχρι τις 6 Αυγούστου.

Οι φόβοι για προβλήματα στην προσφορά πετρελαίου διογκώθηκαν μετά από μια σειρά εκρήξεων στο Ιράκ που επιτείνει τις ανησυχίες για την επισφαλή κατάσταση της πετρελαϊκής υποδομής της χώρας, καθώς και τη διακοπή του 25% της παραγωγής του Κόλπου του Μεξικού, η οποία ανέρχεται κανονικά στα 1,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα, εξαιτίας του τυφώνα Μπόνι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v