Νέα αποκλιμάκωση των τιμών πετρελαίου

Υποχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές των συμβολαίων του πετρελαίου, καθώς σε σύγκριση με λίγες μέρες πριν έχει ελαττωθεί αισθητά η αγωνία για την τύχη των εξαγωγών της Βενεζουέλας και της Ρωσίας.

Υποχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές των συμβολαίων του πετρελαίου, καθώς έναντι των προηγούμενων ημερών έχει ελαττωθεί αισθητά η αγωνία για την τύχη των εξαγωγών της Βενεζουέλας και της Ρωσίας.

Η πτωτική πορεία των τιμών από τα επίπεδα-ρεκόρ ξεκίνησε χθες, μετά την επικράτηση του προέδρου της Βενεζουέλας Hugo Chavez σε δημοψήφισμα με αίτημα την αποπομπή του, που διασφαλίζει την ομαλή προσφορά του προϊόντος από τη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Η δέσμευση του οργανισμού ρωσικών σιδηροδρόμων ότι θα διασφαλίσει τις εξαγωγές της Yukos συνέβαλε στην εκτόνωση των ανοδικών τάσεων των τιμών.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου του Brent στο Λονδίνο υποχωρεί 25 σεντς στα 42,44 δολ. ανά βαρέλι, μετά τα 22 σεντς που έχασε χθες. Στη Νέα Υόρκη το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου υποχωρεί κατά 23 σεντς στα 45,82 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v