Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή ημερήσια πτώση για το αργό

Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμου ήταν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμου ήταν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων.

Στο petroleum complex, το Light crude oil (Συμβόλαιο Αυγούστου) τερμάτισε το floor trading στα 77.06 $/βαρέλι, με οριακές απώλειες 9 cents, το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Αυγούστου) κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0.56% στα $203.6 cents/γαλόνι και η βενζίνη (Συμβόλαιο Αυγούστου) με κλείσιμο στα $206.75 cents/γαλόνι υποχώρησε κατά 0.7%.

Σημειώνεται ότι το U.S. Department of Energy ανακοίνωσε σημαντική μείωση των αποθεμάτων αργού κατά περίπου 5 εκατ. βαρέλια, αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 1.6 εκ. βαρέλια και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των αποθεμάτων των διυλισμένων προϊόντων κατά 2.9 εκ. βαρέλια, με τη ζήτηση για τα products να υποχωρεί σημαντικά.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, εντός του καλώς ορισμένου εύρους διαπραγμάτευσης των τελευταίων συνεδριάσεων κινήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού, με τη σειρά του Αυγούστου να διαμορφώνεται στο κλείσιμο του floor στα 1207.30 $/ουγκιά (-0.5%) επιστρέφοντας από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των $1218.2, ενώ αντιθέτως, ο άργυρος κράτησε κέρδη, με τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου να διαμορφώνονται στα 18.29 $/ουγκιά (+0.2%), με υψηλό ημέρας στα $18.49.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v