Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Άλμα" 3% για το πετρέλαιο, στα 77,2 δολάρια

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε το ενεργειακό μπλοκ καθώς τόσο το light crude oil όσο και τα προϊόντα κατόρθωσαν να κλείσουν κοντά στα υψηλά της συνεδρίασης, διαγράφοντας τις απώλειες από τη συνεδρίαση της Ασίας.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε το ενεργειακό μπλοκ καθώς τόσο το light crude oil όσο και τα προϊόντα κατόρθωσαν να κλείσουν κοντά στα υψηλά της συνεδρίασης, διαγράφοντας τις απώλειες από τη συνεδρίαση της Ασίας, μετά την πτώση της κινεζικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Στο ράλι που εκδηλώθηκε προϊούσης της συνεδρίασης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων συνέβαλε η έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2010 και το 2011, με την ανοδική αναθεώρηση για το τρέχον έτος να δημιουργεί κλίμα ευφορίας και να ωθεί τις τιμές των συμβολαίων σε υψηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, το Light crude oil (Συμβόλαιο Αυγούστου) αποκόμισε κέρδη 3% στα 77.22 $/βαρέλι, το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Αυγούστου) κινήθηκε υψηλότερα κατά 2.9% στα $204.84 cents/γαλόνι και η βενζίνη (Συμβόλαιο Αυγούστου) με κλείσιμο στα $208.4 cents/γαλόνι ενισχύθηκε κατά 2.75%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου η εικόνα ήταν επίσης θετική, με το χρυσό (Συμβόλαιο Αυγούστου) να διαμορφώνεται στο κλείσιμο του floor στα 1213.50 $/ουγκιά (+1.3%) και το ασήμι (Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) στα 18.257 $/ουγκιά με κέρδη 2%, τη στιγμή που ο χαλκός στα βασικά μέταλλα κινείτο ελαφρώς ανοδικά – σταθεροποιητικά, στα $302 cents/λίβρα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v