Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή πτώση για το πετρέλαιο στα $71,95

Σημαντικές διακυμάνσεις εμφάνισαν οι αγορές εμπορευμάτων την Τρίτη, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα μετά την αρχική θετική τους διάθεση, αναγκάστηκαν να αναζητήσουν στήριξη σε χαμηλότερα επίπεδα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σημαντικές διακυμάνσεις εμφάνισαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα μετά την αρχική θετική τους διάθεση, αναγκάστηκαν να αναζητήσουν στήριξη σε χαμηλότερα επίπεδα.
 
Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε στα 71,95$/βαρέλι, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν ανάμεσα στα 71,09-73,94$/βαρέλι.

Το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα 191,80cents/γαλόνι (Συμβόλαιο Αυγούστου) με οριακά θετική μεταβολή, ενώ η βενζίνη τέλος έκλεισε με μικρές απώλειες στα 197,20cents/γαλόνι.

Στα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα ήταν ανάλογη, με τον χρυσό να ξεκινά την ημέρα σε υψηλότερα επίπεδα, φτάνοντας μέχρι τα 1215$/ουγκιά, αλλά να υποχωρεί στην συνέχεια μέχρι τα 1189,9$/ουκγιά.

Το κλείσιμο του κίτρινου μετάλλου διαμορφώθηκε στα 1192,5$/ουγκιά.

Το ασήμι (Συμβόλαιο Ιουλίου) έκλεισε στα 17,833$/ουγκιά, με θετική μεταβολή 0,4%, την στιγμή που ο χαλκός (συμβόλαιο Σεπτεμβρίου) στα 297cents/λίβρα κινήθηκε δυναμικά υψηλότερα.

Την ίδια ώρα το ευρώ ενισχυόταν έναντι του δολαρίου στο 1,263.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v