Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,4% για το πετρέλαιο στα $74,39

Η τελευταία συνεδρίαση του μήνα και του εξαμήνου βρήκε την αγορά εμπορευμάτων να δέχεται περαιτέρω πιέσεις, με το ενεργειακό μπλοκ να επηρεάζεται από την σημαντική αύξηση των αποθεμάτων υποπροϊόντων.

Η τελευταία συνεδρίαση του μήνα και του εξαμήνου βρήκε την αγορά εμπορευμάτων να δέχεται περαιτέρω πιέσεις, με το ενεργειακό μπλοκ να επηρεάζεται από την σημαντική αύξηση των αποθεμάτων υποπροϊόντων, ενώ τα βιομηχανικά μέταλλα ανέκοψαν την πτώση που ξεκίνησαν από την αρχή της εβδομάδας, με τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία να βαραίνουν την διάθεση των επενδυτών.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Αυγ.’10 για το Light Crude Oil έκλεισε την συνεδρίαση στα $75,63/βαρέλι, με πτώση -0,40%, και χαμηλό συνεδρίασης στα $74,39/βαρέλι.

Να σημειωθεί ότι το U.S. Department of Energy ανακοίνωσε μείωση των αποθεμάτων αργού κατά -2εκατ. βαρέλια, με παράλληλη μείωση της ζήτησης κατά 2% σε εβδομαδιαία βάση.
 
Την ίδια ώρα, τα αποθέματα RBOB Gasoline αυξήθηκαν κατά +537χιλ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα distillates αυξήθηκαν κατά +2,45εκατ. βαρέλια, με παράλληλη μείωση της ζήτησης για distillates και αύξηση της εβδομαδιαίας ζήτησης για βενζίνη κατά +3,5%.

Ώς φυσικό επακόλουθο ήταν η σειρά Αυγ.’10 για την RBOB Gasoline να κλείσει την συνεδρίαση με απώλειες -0,10%, στα $206,34cents/γαλόνι, και η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης $201,43cents/γαλόνι, με σημαντικές απώλειες -1,50%.

Όσον αφορά τον χαλκό, η σειρά Σεπτ.’10 έκλεισε την συνεδρίαση στα $295,05cents/λίμπρα, με κέρδη +0,65%, έχοντας προηγουμένως πιεστεί έως τα $287,05cents/γαλόνι.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v