Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,8% για το πετρέλαιο στα $77,77

Με επιθετικές ρευστοποιήσεις έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος στο Comex τα συμβόλαια σε χρυσό και άργυρο, αλλάζοντας απότομα το κλίμα ευφορίας που υπήρχε στις πρωινές ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Με επιθετικές ρευστοποιήσεις έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδος στο Comex τα συμβόλαια σε χρυσό και άργυρο, αλλάζοντας απότομα το κλίμα ευφορίας που υπήρχε στις πρωινές ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά την επίσημη ανακοίνωση της People’s Bank of China για επαναφορά του καθεστώτος ανώτατου ημερήσιου εύρους διακύμανσης της ισοτιμίας του κινεζικού νομίσματος και εγκατάλειψη του dollar-peg που είχε τεθεί σε εφαρμογή τα τελευταία δύο περίπου χρόνια.

Τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Αυγούστου, υποχώρησαν βίαια την τελευταία ώρα των συναλλαγών στο αμερικανικό χρηματιστήριο μέχρι και τα $1233.6 ανά ουγκιά (κλείσιμο στα $1240.7, -1.5%), ενώ στις πρωινές συναλλαγές είχαν καταγράψει υψηλό στα $1266.5.

Ανάλογη ενδοσυνεδριακή συμπεριφορά είχε και το ασήμι, με τα futures του Ιουλίου να διαμορφώνονται στο κλείσιμο στα $18.808 (-2%) με υψηλό νωρίτερα στα $19.46.
 
Όσον αφορά στο petroleum complex, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το light crude oil άμεσης παράδοσης (συμβόλαιο Ιουλίου, που εκπνέει αύριο) έκλεισε στο floor στα 77.77 $/βαρέλι, με κέρδη 0.8% και ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $78.92, ενώ στα products, το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιουλίου) διαμορφώθηκε στα $214.60 cents/γαλόνι (+0.8%) και η βενζίνη (συμβόλαιο Ιουλίου) στα $214.20 cents/γαλόνι (-0.26%).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v