Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,7% για το πετρέλαιο στα $75,03

Σε θετική τροχιά κινήθηκαν κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της τρίτης χρηματιστηριακής εβδομάδος του Ιουνίου τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στα ενεργειακά προϊόντα, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Σε θετική τροχιά κινήθηκαν κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της τρίτης χρηματιστηριακής εβδομάδος του Ιουνίου τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στα ενεργειακά προϊόντα, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, ενώ νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου επεκράτησαν στην προθεσμιακή αγορά του χρυσού.
 
Ειδικότερα, το light crude oil (συμβόλαιο Ιουλίου) έκλεισε στο floor στα 75.03 $/βαρέλι, ενισχυμένο κατά 1.7% με ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $76.08, ενώ στα products, το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιουλίου) διαμορφώθηκε στα $202.40 cents/γαλόνι (+0.9%) και η βενζίνη (συμβόλαιο Ιουλίου) στα $207.33 cents/γαλόνι (+1.15%).

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, ο χρυσός κινήθηκε όπως προανεφέρθη νευρικά, επιστρέφοντας χαμηλότερα από τα 1220 δολάρια ανά ουγκιά, με κλείσιμο τελικά για τη σειρά του Αυγούστου στα $1224.5 και πτώση περίπου 0.5%.
 
Αντιθέτως, το θετικό κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές βοήθησε τον άργυρο να κρατήσει κέρδη και να κλείσει τη συνεδρίαση στο floor του Comex στα $18.41 /oz (σειρά παράδοσης Ιουλίου), με κέρδη σχεδόν 1%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v