Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για το χρυσό στα $1.245.2/οz

Στο εύρος διαπραγμάτευσης της προηγούμενης συνεδρίασης κινήθηκαν τα συμβόλαια που απαρτίζουν το petroleum complex στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης την Τρίτη.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Στο εύρος διαπραγμάτευσης της προηγούμενης συνεδρίασης κινήθηκαν τα συμβόλαια που απαρτίζουν το petroleum complex στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης την Τρίτη, εν αναμονή της σημερινής ανακοίνωσης των στοιχείων για τα εβδομαδιαία αποθέματα από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας.

Ειδικότερα, το light crude oil (συμβόλαιο Ιουλίου) έκλεισε στο floor στα 71.91 $/βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 0.7%, ενώ τα products κατέγραψαν οριακές απώλειες, με το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιουλίου) στα $196.5 cents/γαλόνι και τη βενζίνη (συμβόλαιο Ιουλίου) στα $199.2 cents/γαλόνι.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, σε νέο ιστορικό υψηλό αναρριχήθηκαν τα futures του χρυσού, με τους επενδυτές να προσφεύγουν στο ασφαλές καταφύγιο του κίτρινου μετάλλου εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο εξάπλωσης της δημοσιονομικής κρίσης που απειλεί τις χώρες του Νότου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου τερμάτισε το floor session στο Comex στα $1.245.2 ανά ουγγιά (+0.35%), ξεπερνώντας το ρεκόρ που σημείωσε στις 12 Μαΐου, ενώ στις πρωινές ηλεκτρονικές συναλλαγές κατέγραψε υψηλό στα $1254.5, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Κέρδη της τάξεως του 1.8% σημείωσε το ασήμι, κλείνοντας τη συνεδρίαση στα $18.477 /oz (σειρά παράδοσης Ιουλίου)


e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v