Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,67% για το πετρέλαιο στα $73,97

Η θετική εικόνα που εμφάνισαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης αντιστράφηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, έπειτα από την υποβάθμιση της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Η θετική εικόνα που εμφάνισαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης αντιστράφηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, έπειτα από την υποβάθμιση της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, με το ενεργειακό μπλοκ να κλείνει με περιορισμένες απώλειες, την στιγμή που τα βιομηχανικά μέταλλα δέχθηκαν έντονες πιέσεις, χάνοντας το σύνολο των κερδών της προηγούμενης συνεδρίασης και τα πολύτιμα μέταλλα να κλείνουν αμετάβλητα.

Ειδικότερα, το Light crude oil (σειρά Ιουλίου’10) έκλεισε την εβδομάδα στα $73,97/βαρέλι με ημερήσιες απώλειες -0,67%, ενώ την ίδια ώρα η σειρά Ιουλίου’10 για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεινε στα $200,45cents/γαλόνι, με απώλειες -0,20%.

Την ίδια ώρα, η σειρά Ιουλίου ’10 για την RBOB Gasoline έκλεισε την εβδομάδα στα $202,66cents/γαλόνι με απώλειες -0,40%, και χαμηλό συνεδρίασης στα $199,50cents/γαλόνι.

Όσον αφορά τα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα σταθεροποιητική, καθώς ο χρυσός έκλεισε την συνεδρίαση αμετάβλητος στα $1215/ουγκιά, ενώ το ασήμι (σειρά Ιουλίου’10) με κλείσιμο στα 18,425$/ουγκιά κατέγραψε περιορισμένες απώλειες παρασυρόμενο και από τα βιομηχανικά μέταλλα.

Ο χαλκός τέλος (σειρά Ιουλίου’10) επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την πίεση των χρηματαγορών, με την εν λόγω σειρά να καταγράψει σημαντικές απώλειες -2% στα $310,45/λίμπρα.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v