Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 70,27 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το πετρέλαιο

Ανοδικά κινήθηκαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος. Το light crude oil (Συμβόλαιο Ιουλίου) έκλεισε στα 70.27 $/βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 0.3%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ



Ανοδικά κινήθηκαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της εβδομάδος, με το petroleum complex από τη μία πλευρά να παρουσιάζει στενό εύρος διακυμάνσεων για τα συμβόλαια του αργού και των προϊόντων και το μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, από την άλλη, να τερματίζει το floor session σχεδόν στα απόλυτα υψηλά της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Ιουλίου) έκλεισε στα 70.27 $/βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του 0.3%, το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Ιουνίου) στα 189.9 cents/γαλόνι ενισχύθηκε κατά 0.15% και η βενζίνη (Συμβόλαιο Ιουνίου) στα 197.1 cents/γαλόνι κέρδισε ποσοστό 0.5%.

Στα πολύτιμα μέταλλα, εξάλλου, η εικόνα ήταν ιδιαίτερα θετική, καθώς ο χρυσός και το ασήμι κέρδισαν έδαφος και έκλεισαν τη συνεδρίαση στο Comex με σαφή επικράτηση των αγοραστών.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Ιουνίου) αναρριχήθηκε στα 1193.7 $/ουγκιά, καταγράφοντας κέρδη 1.5% και το ασήμι (Συμβόλαιο Ιουλίου) βρέθηκε στα 18 $/ουγκιά, ενισχυμένο κατά 2%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v