Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 4% για το πετρέλαιο στα $71,40

Ανοδικά κινήθηκαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με το petroleum complex να κάνει ράλι κλείνοντας πολύ κοντά στα απόλυτα υψηλά της συνεδρίασης

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Ανοδικά κινήθηκαν οι δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με το petroleum complex να κάνει ράλι κλείνοντας πολύ κοντά στα απόλυτα υψηλά της συνεδρίασης και το μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων να κερδίζει και άλλο έδαφος, ταυτόχρονα με την υποχώρηση του ευρωπαϊκού νομίσματος στη διεθνή αγορά συναλλάγματος.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Ιουλίου) έκλεισε στα 71.40 $/βαρέλι, με κέρδη της τάξεως του περίπου 4%, το πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Ιουνίου) στα 192.35 cents/γαλόνι ενισχύθηκε κατά 2.8% και η βενζίνη (Συμβόλαιο Ιουνίου) στα 197.1 cents/γαλόνι κέρδισε ποσοστό 2.1%.

Στα πολύτιμα μέταλλα, εξάλλου, η εικόνα ήταν σταθερά θετική καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς ο χρυσός και το ασήμι κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός (συμβόλαιο Ιουνίου) αναρριχήθηκε στα 1213.4 $/ουγκιά, καταγράφοντας κέρδη 1.3% και το ασήμι (συμβόλαιο Ιουλίου) βρέθηκε στα 18.306 $/ουγκιά, ενισχυμένο κατά 2.7%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v