Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1% για το πετρέλαιο στα $78,72

Σε θετική τροχιά κινήθηκαν κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης τα ενεργειακά προϊόντα στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, ενώ συχνές εναλλαγές πρόσημου επεκράτησαν στην προθεσμιακή αγορά του χρυσού.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Σε θετική τροχιά κινήθηκαν κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης τα ενεργειακά προϊόντα στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, ενώ συχνές εναλλαγές πρόσημου επεκράτησαν στην προθεσμιακή αγορά του χρυσού, με την τιμή του ευγενούς μετάλλου να κινείται σε εύρος διακύμανσης $10/ουγκιά.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Ιουλίου ’10 για το light crude oil έκλεισε το floor session στα $78,72/βαρέλι, ενισχυμένο κατά +1.02% με ενδοσυνεδριακό υψηλό στα $79.17/βαρέλι, ενώ όσον αφορά τα products, το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Ιουλίου’10) έκλεισε στα $211,01cents/γαλόνι (+2%) και η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline έκλεισε στα $214.52cents/γαλόνι (+1%).

Να σημειωθεί ότι τα αποθέματα αργού εμφάνισαν αναπάντεχη αύξηση κατά +1,69εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά -636χιλ. βαρέλια, με παράλληλη σημαντική αύξηση στην ζήτηση βενζίνης, και τέλος τα αποθέματα distillates αυξήθηκαν σημαντικά για άλλη μια εβδομάδα κατά +1,8εκατ. βαρέλια.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός κινήθηκε όπως προαναφέρθηκε σε στενό εύρος, μεταξύ $1239,50 - $1228,30, με κλείσιμο τελικά για τη σειρά του Αυγούστου στα $1230,5 και πτώση -0.25%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v