Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 1,2% για το πετρέλαιο στα $76,73

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν την Πέμπτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο petroleum complex, που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, ενώ τα ιστορικά του υψηλά προσέγγισε ο χρυσός.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Μεικτή εικόνα παρουσίασαν την Πέμπτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο petroleum complex, που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, ενώ τα ιστορικά του υψηλά προσέγγισε στο μπλοκ των πολυτίμων μετάλλων ο χρυσός.

Ειδικότερα, το light crude oil (συμβόλαιο Ιουλίου) έκλεισε στο floor στα 76.73 $/βαρέλι, με απώλειες 1.2% με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα $76.17, ενώ αντίθετα, στα products, το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιουλίου) διαμορφώθηκε στα $214.74 cents/γαλόνι (+1.77%) και η βενζίνη (συμβόλαιο Ιουλίου) στα $216.35 cents/γαλόνι (+0.85%).
 
Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, όπως προανεφέρθη, ο χρυσός κινήθηκε το απόγευμα έντονα ανοδικά και αναρριχήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Comex μέχρι το επίπεδο των $1252.8 ανά ουγκιά (σειρά παράδοσης Αυγούστου), για να κλείσει στα $1248.7 (+1.5%).

Το bullish τέμπο του κίτρινου μετάλλου ακολούθησε και ο άργυρος, με τα futures του Ιουλίου στο έτερο πολύτιμο μέταλλο (που έχει και βιομηχανική χρήση) να κλείνουν τη συνεδρίαση στο floor του Comex στα $18.776 /oz, με κέρδη 1.7%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v