Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,8% για το πετρέλαιο στα $78,21

Εικόνα πανομοιότυπη με αυτήν της προηγούμενης Δευτέρας, αλλά αυτή τη φορά στη διάρκεια του floor session και όχι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, «σκηνοθέτησαν» οι συμμετέχοντες στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ


Εικόνα πανομοιότυπη με αυτήν της προηγούμενης Δευτέρας, αλλά αυτή τη φορά στη διάρκεια του floor session και όχι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, «σκηνοθέτησαν» οι συμμετέχοντες στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων στην εναρκτήρια συνεδρίαση της τελευταίας χρηματιστηριακής εβδομάδος του Ιουνίου, με τους πωλητές να εμφανίζονται επιθετικά στα συμβόλαια του χρυσού, μεταφέροντας την προσοχή της αγοράς από τη διάσπαση του επιπέδου των 1266 δολαρίων στην υπεράσπιση των στηρίξεων στην περιοχή του $1230.

Τελικά, τα συμβόλαια του κίτρινου μετάλλου παράδοσης Αυγούστου υποχώρησαν μέχρι και τα $1235.9 ανά ουγκιά και έκλεισαν στα $1238.6, με πτώση 1.4%), ενώ νωρίτερα είχαν καταγράψει υψηλό στα $1263.7. Ανάλογη ενδοσυνεδριακή συμπεριφορά είχε και το ασήμι, με τα futures του Ιουλίου να «γυρίζουν» και να διαπραγματεύονται στο κλείσιμο στα $18.68 (-2.4%) με υψηλό νωρίτερα στα $19.23.

Όσον αφορά στο petroleum complex, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης η συνεδρίαση ήταν ήρεμη υπό την έννοια ότι τα συμβόλαια παρέμειναν σε range σε σταθερά αρνητικό έδαφος, με το light crude oil (συμβόλαιο Αυγούστου να κλείνει στο floor στα 78.21 $/βαρέλι (-0.8%), το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Ιουλίου) στα $209.10 cents/γαλόνι (-1%) και τη βενζίνη (συμβόλαιο Ιουλίου) στα $213.50 cents/γαλόνι (-1.5%).

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v