Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για το χρυσό στα $1049,7/oz

Μεικτή ήταν η εικόνα της συνεδρίασης της Τετάρτης στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (petroleum complex, μέταλλα).

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Μεικτή ήταν η εικόνα της συνεδρίασης της Τετάρτης στις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (petroleum complex, μέταλλα), καθώς τα στοιχεία για τα ενεργειακά αποθέματα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DoE) λειτούργησαν ως αφορμή πωλήσεων συμβολαίων στο πετρελαϊκό complex στο αργό και στα προϊόντα του, ενώ από την άλλη πλευρά, το πολύτιμο δίδυμο χρυσού-αργύρου κινήθηκε υψηλότερα στον απόηχο της καταγραφής ιστορικών υψηλών του πρώτου κατά τη χθεσινή εκρηκτική ανοδική κίνηση.

Ειδικότερα, στο χρηματιστήριο Nymex, η σειρά παράδοσης Νοεμβρίου ΄09 για το Light crude oil τερμάτισε το floor session με απώλειες της τάξεως του 1.8%, στα $69.61 το βαρέλι, ενώ ανάλογη διαγραμματική συμπεριφορά είχαν και τα προϊόντα, καθώς η σειρά Νοεμβρίου ‘09 για τη βενζίνη (RBOB Gasoline) έκλεισε με ημερήσιες απώλειες 2.85%, στα $172.2 cents/γαλόνι και αυτή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώθηκε στα $178.40 cents/γαλόνι, μειωμένη κατά 1.65%.

Σύμφωνα με το US DoE, υπήρξε απροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων αργού κατά σχεδόν 1 εκατομμύριο βαρέλια (οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 2 εκ), ωστόσο η αρνητική έκπληξη ήρθε στα products, με τα αποθέματα βενζίνης να αυξάνονται κατά περίπου 3 εκ. βαρέλια έναντι εκτιμήσεων για μικρότερη αύξηση ενός εκατομμυρίου και αυτά των προϊόντων διύλισης να αυξάνονται κατά 679 χιλιάδες βαρέλια αντί μείωσης 400 χιλιάδων που περίμενε η αγορά.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η σειρά Δεκ.’09 για το χρυσό κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό στα $1049.7 ανά ουγκιά και τερμάτισε το floor session στο Comex στα $1044.4 ανά ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του 0.4%, ενώ πιο επιθετικό ήταν το ασήμι, με τη σειρά Δεκ.’09 να κλείνει την ίδια ώρα στα $17.50 /ουγκιά, ενισχυμένη κατά 1.2%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v