Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 0,7% για το πετρέλαιο στα $70,41

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν οι δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (petroleum complex, μέταλλα), με τα πολύτιμα μέταλλα να κερδίζουν προϊούσης της συνεδρίασης ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡΒ

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν την εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας εβδομάδος οι δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων (petroleum complex, μέταλλα), με τα πολύτιμα μέταλλα να κερδίζουν προϊούσης της συνεδρίασης ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ τα συμβόλαια στο petroleum complex «γύρισαν» το τελευταίο δίωρο από αρνητικό πρόσημο σε θετικό, έχοντας νωρίτερα δοκιμάσει επιτυχώς τις στηρίξεις σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, το light crude oil (σειρά Νοεμβρίου’09) έκλεισε στο Nymex στα $70,41 /βαρέλι με κέρδη της τάξης του 0,7%, καταγράφοντας υψηλό συνεδρίασης στα $70.95 το βαρέλι.

Την ίδια ώρα, η σειρά Νοεμβρίου ’09 για την RBOB Gasoline διαμορφώθηκε στα $175.3 cents/γαλόνι
(+0.7%), ενώ λίγο αρνητικό (-0.2%) έκλεισε το πετρέλαιο θέρμανσης, στα $1.7925 το γαλόνι.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, το δίδυμο χρυσού-αργύρου τερμάτισε το floor session στο Comex πολύ κοντά στα απόλυτα υψηλά της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, η σειρά Δεκ.’09 για το κίτρινο μέταλλο κατέγραψε έκλεισε στα $1017.8 ανά ουγκιά, με σημαντικά κέρδη της τάξεως του 1.34%.

Την ίδια ώρα, η σειρά Δεκ.’09 για το ασήμι διαμορφωνόταν στα $16.535 /ουγκιά, με μεγαλύτερα κέρδη της τάξεως του 2%.

Να σημειωθεί η ενίσχυση της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου, αργά το απόγευμα στην αγορά της Νέας Υόρκης, στα 1.4660.

e-mail: [email protected]


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v